Котлети з кабачками та свининою — справжня подільська класика.

Котлети з кабачками та свининою — справжня подільська класика
Котлети з кабачками та свининою — справжня подільська класика

Ці домашні котлети з кабачками та свинячою лопаткою — це справжня делікатесна страва, яка поєднує в собі простоту, ситність і вишуканий смак. Додавання молодих кабачків робить котлети ніжними, а тушкування додає їм соковитості. Ця страва ідеально підійде як для родинного обіду, так і для теплої вечері.

Рецепт опублікували на YouTube каналі Карпатські шкварки.

Для приготування вам знадобиться:

  • молоді кабачки — 2 шт. (350–400 г);
  • свиняча лопатка — 600 г;
  • цибуля — 1 велика;
  • часник — 3–4 зубчики;
  • зелень (петрушка, кріп) — за вашим смаком;
  • яйця — 2 шт.;
  • панірувальні сухарі — 4 ст. л.;
  • сіль — 8 г;
  • чорний мелений перець — 2 г;
  • олія — для смаження;
  • бульйон або вода — для тушкування;
  • лавровий лист, духмяний перець — для аромату.

Спосіб приготування

Натерти кабачки на тертці, трохи підсолити, залишити на кілька хвилин і добре відтиснути сік. Перемелемо свинячу лопатку разом з цибулею та часником у м'ясорубці або блендері.

Тертий кабачок. Фото: кадр з відео

Додати до м'ясної маси підготовлені кабачки, подрібнену зелень, яйця, сіль, перець і панірувальні сухарі.

Фарш та спеції. Фото: кадр з відео

Добре вимісити фарш і залишити його настоятись 15–20 хвилин. Сформувати котлети вагою близько 130 г, обсмажити з обох сторін до рум'яної скоринки.

Смажені котлети. Фото: кадр з відео

Перекласти котлети в каструлю або сотейник, додати лавровий лист, духмяний перець і трохи бульйону чи води.

Котлети та вода. Фото: кадр з відео

Накрити кришкою та тушкувати 10 хвилин на слабкому вогні. Подавати гарячими з пюре, крупами або сезонними овочами.

Пропонуємо ознайомитися з нашою добіркою рецептів з кабачків

Порадуємо себе цими неймовірно смачними котлетами з кабачків та свинячою лопаткою! Ароматні, соковиті та ніжні — ця страва точно стане улюбленою на вашому столі.


Читайте також

Реклама